Antonius Gebraad met spitskool in kerrieroom, krokante aardappelrösti en bavarois van rode biet

Het Antonius gebraad van Livar is gemaakt van de procureur. In dunne plakjes is deze koud zeer geschikt voor op de boterham, maar in dikkere plakken ook heerlijk op de grill of barbecue. In dit recept is gekozen voor de warme variant.

Ingrediënten (4 pers.)
4 duimdikke plakken Livar Antonius gebraad
260 g spitskool
4 eetlepels kerriepoeder
2 eetlepels zonnebloemolie
1 dl room (spitskool)
2,5 dl room (bavarois)
0,5 L rode bietensap
6 blaadjes gelatine
2 aardappelen
1 eidooier
2 eetlepels aardappel zetmeel
Peper en zout

Benodigheden:
Combioven 
1 grillpan
1 pan
1 frituurpan
4 siliconenvormpjes
1 steekvormpje (rond)  

Bereiding bavarois rode biet
Week de gelatine blaadjes in koud water. Klop 2,5 dl room totdat het op yogurt dikte is. Kook het rode bietensap en laat daarna de geweekte gelatine hierin oplossen. Wanneer het rode bietensap geleiachtig wordt, kan de room er doorheen gemengd worden. Naar smaak kan peper en zout toegevoegd worden. Doe het geheel in de 4 siliconenvormpjes en laat het minimaal 15 minuten afkoelen in de koelkast.

Bereiding Antonius Gebraad
Snij het Antonius Gebraad in duimdikke plakken. Neem de grillpan en bak de plakken aan beide zijden kort aan, draai ze een kwartslag om een mooi rooster op het vlees te krijgen. Verwarm ze daarna gedurende 5 minuten in de oven op 150 °C.

Bereiding spitskool
Snij de spitskool fijn. Doe de zonnebloemolie in de pan en los hierin het kerriepoeder op. Voeg de gesneden spitskool toe en zet het vuur middelhoog aan. Na 2 minutn mag 1 dl room en een beetje peper en zout worden toegevoegd. Breng alles aan de kook en laat het daarna nog 5 minuten doorkoken totdat de spitskool goed gaar is.

Bereiding aardappelrösti
Schil de aardapppelen en rasp ze vervolgens. Meng de eierdooier en het aardappelzetmeel door de geraspte aardappelen. Doe het mengsel in het steekvormpje en druk deze goed aan. Plaats de rösti's (zonder vorm) in de combioven (stoom + hete lucht) gedurende 5 minuten op 160 °C. Laat de rösti's afkoelen en frituur ze vervolgens gedurende 3 minuten. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Serveren
Serveer het Antoniusgebraad op een bedje van spitskool met daarbij de rösti en bavarois.  


Terug naar het overzicht
Smakelijk eten
met Livar vlees!