BBQ Pulled Pork met Livar Procureur

Livar vlees is zeer geschikt om langzaam te garen op de barbeque. Van Kookstudio Etenschap ontvingen we deze bereiding van klassiek low & slow gegaard Livar varkensvlees.

Gerecht voor 10 personen

Ingrediënten
2,5 kg Livar Procureur
50 g BARQ rub Porc
0,5 l Appelsap
Rookhout appel
150 ml BBQ sauce
500 g Coleslaw
10 st. zachte broodjes 

 

Hulpmiddelen
BBQ ingesteld op indirecte verhitting
Vershoudfolie en aluminiumfolie
Plantenspuit
Kernthermometer
Koeltas/handdoeken

 

VOORBEREIDING
Begin de avond/dag van te voren met het aanbrengen van een flinke laag BARQ rub op de Livar Procureur, wees niet te zuinig. Pak het vlees in met vershoudfolie en leg het terug in de koeling, laat minimaal 12 uur marineren.

 

BEREIDING PROCUREUR
Steek de kolen in de BBQ op 1 punt aan en laat de BBQ met gesloten deksel op 110-120°C komen. Zorg ervoor dat tussen de kolen en het vlees een hitte deflector aanwezig is zodat er geen directe verhitting plaats kan vinden. Prik de kernthermometer in het vlees en leg het vlees op de BBQ, voeg wat rookhout toe en sluit het deksel. Zorg dat de BBQ constant op 110-120°C blijft en laat het vlees de eerste 2 uur met rust. Besproei het vlees vervolgens ieder uur met het appelsap en voeg extra rookhout toe. Zodra het vlees een kerntemperatuur van 75°C heeft bereikt pak je het in met meerdere lagen aluminiumfolie. Prik de thermometer er weer in, aan de bovenkant van het vlees, en leg het terug op de BBQ. Wanneer de thermometer 90°C heeft bereikt is het vlees gaar. Pak het in met de koeltas of handdoeken en laat 1-2 uur rusten. "Pull" nu het vlees met twee grote vorken uit elkaar.

 

SERVEREN
Besprenkel het vlees met een beetje rub en roer wat BBQ saus erdoorheen. Serveer op een wit broodje met coleslaw erop.

 

Bereidingssuggestie van:
Kookstudio Etenschap, Putweg 45, 6343 PD Klimmen.
tel: 06 48339273.
Kijk voor meer informatie over o.a. een low & slow BBQ workshop op
www.etenschap.nl 

 

 

 

 

 


Terug naar het overzicht
Smakelijk eten
met Livar vlees!