Gerecht voor 10 personen
Ingrediënten
2,5 kg Livar Procureur
50 g BARQ rub Porc
0,5 l Appelsap
Rookhout appel
150 ml BBQ sauce
500 g Coleslaw
10 st. zachte broodjes
Hulpmiddelen
BBQ ingesteld op indirecte
verhitting
Vershoudfolie en aluminiumfolie
Plantenspuit
Kernthermometer
Koeltas/handdoeken
VOORBEREIDING
Begin de avond/dag van te voren
met het aanbrengen van een flinke laag BARQ rub op de Livar Procureur, wees
niet te zuinig. Pak het vlees in met vershoudfolie en leg het terug in de
koeling, laat minimaal 12 uur marineren.
BEREIDING PROCUREUR
Steek de kolen in de BBQ op 1 punt
aan en laat de BBQ met gesloten deksel op 110-120°C komen. Zorg ervoor dat
tussen de kolen en het vlees een hitte deflector aanwezig is zodat er geen
directe verhitting plaats kan vinden. Prik de kernthermometer in het vlees en
leg het vlees op de BBQ, voeg wat rookhout toe en sluit het deksel. Zorg dat de
BBQ constant op 110-120°C blijft en laat het vlees de eerste 2 uur met rust.
Besproei het vlees vervolgens ieder uur met het appelsap en voeg extra rookhout
toe. Zodra het vlees een kerntemperatuur van 75°C heeft bereikt pak je het in
met meerdere lagen aluminiumfolie. Prik de thermometer er weer in, aan de
bovenkant van het vlees, en leg het terug op de BBQ. Wanneer de thermometer
90°C heeft bereikt is het vlees gaar. Pak het in met de koeltas of handdoeken
en laat 1-2 uur rusten. "Pull" nu het vlees met twee grote vorken uit
elkaar.
SERVEREN
Besprenkel het vlees met een
beetje rub en roer wat BBQ saus erdoorheen. Serveer op een wit broodje met
coleslaw erop.
Bereidingssuggestie van:
Kookstudio Etenschap, Putweg 45, 6343 PD
Klimmen.
tel: 06 48339273.
Kijk voor meer informatie over o.a. een low
& slow BBQ workshop op www.etenschap.nl