Gekarameliseerd Livar Buikspek

Livar buikspek gemarineerd in een mooie mix van verschillende kruiden.

Voorgerecht voor 10 personen

Ingrediënten
3 stuks steranijs
2 kaneelpijpjes
4 theelepels zwarte peper
2 theelepels koriander korrels
1 theelepel venkelzaad
½ theelepel kruidnagel
125 gram grof zeezout
2 eetlepels suiker
1 theelepel fijngesneden knoflook 
1 bosje tijm
½ bosje rozemarijn 
1,5 kg Livar Buikspek z/zw

 

VOORBEREIDING
Alle specerijen in een droge pan roosteren op het vuur. Vervolgens fijn cutteren. Dit mengen met de rest van de ingrediënten en hier het Livar buikspek mee insmeren. Dit 48 uur laten marineren en vervolgens goed afspoelen.

 

BEREIDING
Gaar het spek in de oven in groente bouillon ongeveer 3 uur op 140° C.

SERVEREN
Voor een extra smaaksensatie kunt u het Livar buikspek tenslotte karamelliseren op de vet kant met rietsuiker.

 

Recept van Floris Roijen – www.floriskookt.nl

 


Terug naar het overzicht
Smakelijk eten
met Livar vlees!