Goulash Chequeli

Een Hongaarse bereiding met de procureur van het Limburgs Kloostervarken. Chef-kok Michiel de Vlieger van Cometa Culinair heeft deze combinatie bedacht.

Gerecht voor 8 personen

Ingrediƫnten
1 kg procureur
400 gr reuzel
2 grote uien
1 kg zuurkool
1 liter bouillon
100 gr boter
25 gr paprika poeder zoet
1 blikje tomatenpuree
1 tl zout
1 tl gemalen peper
250 ml zure room
500 ml slagroom

 

VOORBEREIDING
Een dag van tevoren beginnen. Neem een flinke braadpan, bak het vlees in porties, op hoog vuur, bruin aan in de reuzel. Haal het vlees dan uit de pan. Snij intussen de uien in blokjes.

 

BEREIDING
Doe de uien en paprikapoeder in de pan en schep een paar keer om. Voeg het vlees weer toe en giet hier de bouillon bij tot het vlees net onder staat. Doe de deksel op de pan en laat het vlees op laag vuur sudderen tot het gaar is. (ca. 1 uur).

Voeg daarna de zuurkool, tomatenpuree, boter, room (2x), peper en zout toe. Schep het voorzichtig om en laat dit nog een half uur doorstoven zonder deksel.

 

SERVEREN
De volgende dag op een laag vuur opwarmen en serveren met zacht gekookte, bloemige aardappels.

 


Terug naar het overzicht
Smakelijk eten
met Livar vlees!