Livar Lendefilet met Brand bier saus

Prachtig gerecht van chef-kok Annelieke Rutkowski. In dit recept word de lendefilet van het Limburgse Livarvarken gecombineerd met het Limburgse Brand bier Oud Bruin

Gerecht voor 4 personen

Ingrediënten
2 Livar Lendestukjes (200 gr. per stuk)
2 stevige appels
2 uien
1 flesje Brand oud bruin
4 el. rode vruchten compote  
1 el. bruine basterd suiker
50 gr. margarine  
2 el. Limburgse mosterd
50 gr. peperkoek  
1 el. kalfsfond
Zout en peper  

 

 

 

 

 

 

 

VOORBEREIDING
Verwarm de oven voor op 180 graden. De appels uithollen en let op dat de onderkant erin blijft. Plaats vervolgens in een ovenschaaltje en vul ze met de rode vruchten compote. Verdeel de basterdsuiker over de appels. Plaats ze gedurende 30 minuten in de oven.


BEREIDING
Smelt de margarine in een steelpan. Bak hierin de Livar lende mooi bruin, breng het vlees op smaak met zout en peper. Haal het vlees uit de pan en plaats het in een apart schaaltje, de laatste 10 minuten, in de oven bij de appels. Bak de uien goudbruin in dezelfde margarine en in hetzelfde pannetje. Blus de uien af met het flesje Brand Oud bruin. Voeg de fond, de mosterd en de peperkoek toe en laat het inkoken tot een mooie saus.

 

SERVEREN
Serveer de Lende samen met de saus en het appeltje.

 

Bereidingssuggestie van eetcafé Pretzels, chef-kok Annelieke Rutkowski.
www.pretzels.nl



Terug naar het overzicht
Smakelijk eten
met Livar vlees!