Ingrediënten
1 grote vleestomaat, gehalveerd
450 g Livar gehakt
2 el paneermeel
2 tl Mexicaanse kruiden
3 bosuitjes, fijngehakt
100 g geraspte kaas belegen
4 wraptortilla’s (25 cm)
1 el Olijfolie
VOORBEREIDING
Schep de zaadjes uit de tomaat en
snijd de tomaat in kleine blokjes. Meng het gehakt met het paneermeel, de
Mexicaanse kruiden, bosui, stukjes tomaat en naar smaak zout en peper. Zorg
ervoor dat het kruimelig blijft.
BEREIDIND
Bestrijk 1 tortilla met olie en
leg deze met de oliekant naar beneden op een plank. Strooi een 1/4 deel van de
kaas op de tortilla. Strooi de helft van het Livar gehakt erop en strooi er
weer 1/4 deel van de kaas op. Leg er een tortilla op en druk het geheel aan.
Bestrijk de tortilla dun met olie. Maak zo nog een quesadilla. Zet een ruime
koekenpan op het vuur. Leg er een quesadilla in en leg een deksel (die kleiner
is dan de pan!) op de quesadilla. Bak de quesadilla op een laag vuur ca. 8
minuten. Keer hem met behulp van de deksel en bak de andere kant ca. 5 minuten.
Houd de quesadilla in een op 75 °C voorverwarmde oven warm en bak de tweede
quesadilla.
SERVEREN
Snijd de quesadillas elk in 4
stukken en verdeel ze over 4 borden. Lekker met een ijsbergsalade met avocado
en koriander.