Quesadilla (Mexicaanse tosti) met Livar gehakt

Om je vingers bij op te eten, zo heerlijk: Quesadilla (Mexicaanse tosti) met Livar gehakt  

Ingrediënten
1 grote vleestomaat, gehalveerd
450 g Livar gehakt
2 el paneermeel
2 tl Mexicaanse kruiden
3 bosuitjes, fijngehakt
100 g geraspte kaas belegen
4 wraptortilla’s (25 cm)
1 el Olijfolie

 

VOORBEREIDING
Schep de zaadjes uit de tomaat en snijd de tomaat in kleine blokjes. Meng het gehakt met het paneermeel, de Mexicaanse kruiden, bosui, stukjes tomaat en naar smaak zout en peper. Zorg ervoor dat het kruimelig blijft.

 

BEREIDIND
Bestrijk 1 tortilla met olie en leg deze met de oliekant naar beneden op een plank. Strooi een 1/4 deel van de kaas op de tortilla. Strooi de helft van het Livar gehakt erop en strooi er weer 1/4 deel van de kaas op. Leg er een tortilla op en druk het geheel aan. Bestrijk de tortilla dun met olie. Maak zo nog een quesadilla. Zet een ruime koekenpan op het vuur. Leg er een quesadilla in en leg een deksel (die kleiner is dan de pan!) op de quesadilla. Bak de quesadilla op een laag vuur ca. 8 minuten. Keer hem met behulp van de deksel en bak de andere kant ca. 5 minuten. Houd de quesadilla in een op 75 °C voorverwarmde oven warm en bak de tweede quesadilla.

 

SERVEREN
Snijd de quesadillas elk in 4 stukken en verdeel ze over 4 borden. Lekker met een ijsbergsalade met avocado en koriander.


Terug naar het overzicht
Smakelijk eten
met Livar vlees!