Ingrediënten (voor 4 personen)
4 Livar schnitzels
2 eieren
4 el roomboter of Livar varkensreuzel
1 citroen, in schijfjes
2 el krulpeterselie, grof gehakt
Zout en versgemalen peper
Voor het paneermeel
200 g gesneden witbrood, zonder korst
½ theelepel gedroogde tijm
½ theelepel gedroogde rozemarijn
½ theelepel gedroogde peterselie
Bereiding
Haal de schnitzels uit de koeling en laat op temperatuur komen.
Verwarm de oven voor op 150
graden en rooster het brood op het rooster ongeveer 30 minuten, totdat het
knapperig is. Haal het vervolgens uit de oven en laat afkoelen.
Doe het geroosterde brood samen
met de gedroogde kruiden in de keukenmachine en hak het totdat de gewenste
korreldikte is ontstaan. Tip: maal het niet té fijn, de grove korrels zorgen
voor een knapperig randje. Je kunt het geroosterde brood ook met een deegroller
fijnmaken en daarna mengen met de kruiden. Geen tijd of zin om zelf aan de slag
te gaan? Gewoon paneermeel of panko werkt ook prima!
Doe het paneermeel op een ruim
bord of in een grote schaal. Klop de eieren en voeg naar smaak peper en zout
toe. Haal de schnitzels nu eerst door het eimengsel en daarna door het paneermeel,
totdat ze volledig bedekt zijn.
Verhit de roomboter of de reuzel in een koekenpan en bak de schnitzels goudbruin. Garneer met peterselie en schijfjes citroen.
Serveertip
Eet bij deze
kruidige schnitzels een lekkere aardappelsalade.