Schnitzels met homemade kruidenpaneermeel

Ingrediënten (voor 4 personen)

4 Livar schnitzels

2 eieren

4 el roomboter of Livar varkensreuzel

1 citroen, in schijfjes

2 el krulpeterselie, grof gehakt

Zout en versgemalen peper

 

Voor het paneermeel

200 g gesneden witbrood, zonder korst

½ theelepel gedroogde tijm

½ theelepel gedroogde rozemarijn

½ theelepel gedroogde peterselie

 

Bereiding

Haal de schnitzels uit de koeling en laat op temperatuur komen.

Verwarm de oven voor op 150 graden en rooster het brood op het rooster ongeveer 30 minuten, totdat het knapperig is. Haal het vervolgens uit de oven en laat afkoelen.

Doe het geroosterde brood samen met de gedroogde kruiden in de keukenmachine en hak het totdat de gewenste korreldikte is ontstaan. Tip: maal het niet té fijn, de grove korrels zorgen voor een knapperig randje. Je kunt het geroosterde brood ook met een deegroller fijnmaken en daarna mengen met de kruiden. Geen tijd of zin om zelf aan de slag te gaan? Gewoon paneermeel of panko werkt ook prima!

Doe het paneermeel op een ruim bord of in een grote schaal. Klop de eieren en voeg naar smaak peper en zout toe. Haal de schnitzels nu eerst door het eimengsel en daarna door het paneermeel, totdat ze volledig bedekt zijn.

Verhit de roomboter of de reuzel in een koekenpan en bak de schnitzels goudbruin. Garneer met peterselie en schijfjes citroen. 


Serveertip

Eet bij deze kruidige schnitzels een lekkere aardappelsalade.


Terug naar het overzicht
Smakelijk eten
met Livar vlees!