» FAQ vleesverwerking

  Het Livarvlees is door heel Nederland verkrijgbaar. Benieuwd waar? Kijk hier voor meer informatie.

  Livar is een regionaal streekpoduct. De varkens leven zonder stress, doordat ze iedere dag vrij kunnen rondlopen in de natuur en buiten kunnen wroeten in de modder. Ze kunnen genieten van uitgebalanceerde regionale granen, waardoor het ze aan voeding niets ontbreekt. Doordat het vlees doordragen is van vet, heb je een ideale smaakdrager voor het vlees en dat proef je!

  Wist je trouwens dat Livar drager is van het hoogst haalbare predicaat? Het 3*** Beter Leven Keurmerk.

  Livarvlees is zo lekker omdat het een onderscheidende smaak heeft. Het Livarvarken heeft een beetje meer spek dan normaal. Maar, nog veel belangrijker is dat het veel meer intramusculair vet heeft. Dit is de marmering met een klein beetje vet dat tussen het spierweefsel zit. Juist het vet is de smaakdrager van vlees!

  Marmering van vlees is het doorregen zijn van het vlees met kleine vetadertjes. Dit is intramusculair vet, vet dus dat tussen de spieren zit. Met name dit vet zorgt ervoor dat het vlees mals is en vet is de smaakdrager van vlees. Het Livarvlees heeft een zeer goede marmering.  Intramusculair vet zorg voor de smaak aan ons vlees.  Nee, Livarvlees is niet te koop in de supermarkt.

  Voor bereidingssuggesties en recepten verwijzen we u graag door naar onze recepten-pagina. Hier kunt u precies zien, welke gerechten op welke wijze bereid kunnen worden.
  Om officieel aan te kunnen tonen of Livarvlees gezonder is zou er uitgebreid wetenschappelijk onderzoek nodig zijn. Echter, ons motto is dat een gezond varken, gezond vlees produceert.  Livar is altijd op zoek naar nieuwe ambassadeurs die Livar met veel enthousiasme willen verkopen. Neemt u gerust contact met ons op om hierover te spreken; info@livar.nl.

  Livarvarkens worden enkel gehouden op onze Livarboerderijen.

  De Livarketen is een korte keten waarin iedereen elkaar goed kent.

  Onze Livarvarkenshouderijen zijn gecertificeerd met het Beter Leven keurmerk 3 sterren van de Dierenbescherming.

  Onze producten zijn ook met 3 sterren Beter Leven keurmerk gecertificeerd.

  Om dit te borgen worden wij door een onafhankelijke certificerende instantie hierop gecontroleerd d.m.v. een, minimaal jaarlijkse, audit.

  Tijdens de audit moeten wij aantonen dat al het vlees dat wij verwerken daadwerkelijk van onze, gecertificeerde, Livarvarkens afkomstig is.

  Andere producten worden bij ons niet verwerkt.

  Daarom kunnen wij u dus 100% garanderen dat Livar ook daadwerkelijk Livar is en voldoet aan onze hoge kwaliteits- en dierwelzijnseisen.

  Om nog beter in te spelen op transparantie doorheen de keten heeft Livar een, door een onafhankelijke certificerende instantie gecontroleerde, borging van de herkomst opgezet. Slagers die qua varkensvlees 100% Livar verkopen kunnen zich laten certificeren als “Livar Geselecteerd specialist met Krul”. Een consument die bij deze slagers koopt kan op deze manier heel gemakkelijk verifiëren dat het varkensvlees dat hij/zij koopt afkomstig is van Livar.

  https://www.vleesmagazine.nl/nieuws/zeven-slagers-ontvangen-predicaat-met-krul?fbclid=IwAR0dhfBelI3N...