Ingrediënten (voor 4 personen)
8 grote plakken Livar ovengebakken ham
4 panini broden
4 bollen mozzarella
½ bosje verse basilicum
1 teentje knoflook
Handje pijnboompitten
4 tomaten
Peper en zout
30 gr parmezaanse kaas (flakes of fijn)
100ml olijfolie
Benodigdheden
Blender of staafmixer
Panini grill of oven
Voorbereiding
Verwarm de panini grill of oven voor op 200 ⁰C.
Snijd de bollen mozzarella en de tomaten in plakken (per broodje van elk 1 nodig)
Bereiding basilicum pesto
Maak met behulp van de blender of staafmixer de basilicum, knoflook, pijnboompitten en parmezaanse kaas fijn.
Voeg daarna druppelsgewijs de olijfolie (100ml) toe. Laat tijdens het toevoegen van de olie de blender of staafmixer draaien totdat het een egale emulsie wordt.
Samenstellen van de panini
Snijd de panini's in de lengte middendoor. Smeer beide helften van het broodje in met een dun laagje van de basilicum pesto.
Leg daarna 2 plakken Livar ovengebakken ham op één helft van het broodje. Leg hier overheen de plakken mozzarella en bestrooi deze met een beetje peper en zout.
Leg vervolgens de plakken tomaat over de mozzarella, bestrooi deze eveneens met een beetje peper en zout. Voeg als laatste op enkele plaatsen nog wat basilicum pesto toe.
Leg de andere helft van het broodje hier bovenop en plaats het broodje gedurende 6-8 minuten in de grill of oven.
Serveren
Halveer de panini na de bereiding en serveer deze op een bord. Naar eigen keuze kunt u nog wat (rucola)sla naast het brood serveren.