Voor 4 personen
Ingrediënten
Voor de groenten:
Benodigde accessoires:
Voorbereiding
1 Steek de
houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm, met het gietijzeren rooster, tot
een temperatuur van 210 °C. Haal de tomahawks uit de koelkast. Ris de blaadjes
van de takjes tijm en de naaldjes van de rozemarijn en hak ze fijn. Pel de
knoflook en hak de teentjes
fijn. Meng de kruiden en de knoflook door de olijfolie en wrijf hiermee de
tomahawks in.
2 Snijd voor de groenten de harde onderkantjes van de groene asperges. Pel de uien en snijd ze in plakken van ca. 2 centimeter dik.
Bereiding
1 Bestrooi de
tomahawks met peper en zout en leg ze met de puntpaprika’s op het rooster. Gril
de tomahawks ca. 3 minuten, draai ze een kwartslag en gril nogmaals 3 minuten.
Keer het vlees om en gril opnieuw twee
keer 3 minuten. Gril de paprika’s ongeveer
6-8 minuten; keer ze tijdens het grillen regelmatig zodat de velletjes rondom blakeren. Sluit na elke handeling de deksel van de EGG.
2 Controleer de kerntemperatuur van de tomahawks, deze moet 70 °C zijn. Als deze nog niet is bereikt laat je de tomahawks verder garen; keer ze indien nodig af en toe. Haal de gepofte paprika’s en de tomahawks uit de EGG.
3 Leg de groene asperges en de plakken ui op het rooster. Gril de asperges en de ui ca. 5 minuten en keer ze halverwege om. Verwijder intussen de steeltjes, de velletjes en de zaadlijsten van de puntpaprika’s en snijd het vruchtvlees in brede repen.
4 Haal de asperges en de plakken ui uit de EGG en serveer ze met de gegrilde paprika bij de tomahawks.